Amadeu Carbó i Martorell (Barcelona 1970).

Sóc marit, pare de dos cracks, educador social, folklorista, escriptor, dinamitzador i activista en el món festiu des de diversos àmbits.

Caminant per la vida vaig descobrir dues coses: la cultura popular i l’associacionisme cultural. La cultura popular m’arrela on visc i em connecta amb les persones a partir d’una cultura compartida,. L’associacionisme és l’eina, la forma organitzativa que fa que tot sigui possible a partir d’una visió participada, democràtica i col·lectiva.

He passat per sota les faldilles dels gegants i he fet ballar bèsties, he suat a les pinyes per aixecar castells, cantat en corals, he corregut pels carrers amb carretilles enceses, he fet catifes de flors, explicat i escoltat contes i llegendes, he tocat campanes... Resumint he gaudit, gaudeixo i gaudiré de la cultura popular i de la festa.

Em defineixo com un animal associatiu. De ben petit vaig començar a viure de manera intensa les entitats de barri on vaig incorporar els valors de l’associacionisme entès com una eina potent de transformació, millora i canvi de l’entorn. Aquesta experiència primerenca m’ha portat activament a impulsar iniciatives i noves entitats de diferents nivells on he desenvolupat diferents tasques i compromisos tant de tipus tècnic com executius.

M’agrada escriure, i encara més el procés de reflexió, de pensament i de trànsit d’idees que hi ha al darrera. Amb el temps he esdevingut articulista per diverses publicacions, sóc autor/coautor de diversos llibres de temàtica relacionada amb festes i tradicions així com ponències per a congressos, alguns internacionals, relacionats amb temes festius.

He exercit la docència en postgraus, campus d’estiu especialitzats, seminaris, etc. També he participat en exposicions, espectacles i esdeveniments en tasques tan diverses com la recerca, el guió i la direcció.

He estat membre del consell de redacció de la revista Gegants, Coordinador de l’Any Amades 2009 i membre del Consell de Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya….

Actualment sóc membre del Consell de Cultura de Barcelona i del seu Comitè executiu, codirector del programa Fes ta Festa (abans a Ràdio 4 ara a www.festafesta.net , membre de l’Associació Cultural Joan Amades , del consell de redacció del Calendari de l’Ermità dels Pirineus i exerceixo les funcions de coordinador de l'inventari del patrimoni immaterial de la Catedral de Barcelona.

Divulgar l’univers festiu i la cultura popular és una de les meves passions en definitiva m’agrada comunicar allò que m’agrada per això col·laboro habitualment amb diferents mitjans escrits, ràdio i televisió.