4 de juny de 2020. parlament efectuat en l'acte institucional del DASC, Dia de l'Associacionisme Cultural per encàrrec de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya..

“700 anys de processó del Corpus a Barcelona”

14 de desembre de 2019. Jornada el poble quan balla, els seguicis populars. Museu de Badalona. Organitza Colla Geganters Badalona i Coenbacu Trapoca.

"El sentit de la Festa Major per una comunitat". Dins el cicle Temps de Tertulia. Organitza LA SAGRERA ES MOU. Espai 30 (Ateneu Sagrerenc). Barcelona 22 de novembre de 2021.

“Cada dia un sant. Una aproximació al santoral des del punt de vista popular”. La iconografia, les seves funcions, com llegir-los, i la seva importància en el calendari quotidià. Dins el marc de la festa major de Santa Madrona. Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana. Barcelona 16 de març de 2021

“En perspectiva. Una nova mirada sobre el santoral català”. Dins l’exposició “D’Esplugues al cel. Els plafons de santoral”. Museu de Can Tinturé d’Esplugues del Llobregat. 3 de març de 2021

“De la processó del Corpus al Correfoc. Seguicis, desfilades, cercaviles i correfocs” BORN CENTRE CULTURAL. Organitza Agrupació del Bestiari Festiu i Popular, ICUB dins el marc de l’exposició de bestiari de les festes de la Mercè 2020. 22 de setembre de 2020

“Des del meu balcó. El Corpus del Baró i la parròquia del Pi.” amb Nico Alonso i Montserrat Garrich. 20 de juny de 2020. Dins la programació del 700 Corpus. Casa del Entremesos de Barcelona. Organitza Esbart Català de Dansaires. https://www.youtube.com/watch?v=MWNYZnYDG9g

Pensaments, realitats i oportunitats per encarar un futur complex…… 4 de juny de 2020. parlament efectuat en l'acte institucional del DASC, Dia de l'Associacionisme Cultural per encàrrec de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya..

“700 anys de processó del Corpus a Barcelona”. 14 de desembre de 2019. Jornada el poble quan balla, els seguicis populars. Museu de Badalona. Organitza Colla Geganters Badalona i Coenbacu Trapoca.

“Fem el Pessebre” . 12 de desembre de 2019. Organitza Parròquia de Sant Ramon de Penyafort.

“Els Gegants de la Ciutat, 90 anys”. 12 de novembre de 2019. Palau de la Virreina de Barcelona. Organitza Institut de Cultura de Barcelona.

“Nemini Parco. La mort a la cultura popular”. 25 d’octubre de 2019. Organitza Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

“Barret i Mocador, 40 anys després”( 40 anys de correfoc). BORN CENTRE CULTURAL. Organitza Agrupació del Bestiari Festiu i Popular, ICUB dins el marc de l’exposició de bestiari de les festes de la Mercè 2019. 18 de setembre de 2019

“Estirar la pota a la catalana". Societat La Lliga de Capellades. 9 de maig de 2019

"Parlem de cultura popular? Parlem de nosaltres?". Biblioteca Municipal l'Ateneu d'Esparreguera. Organitza Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d'Esparreguera Col·labora: Ajuntament d'Esparreguera, Biblioteca Municipal L'Ateneu i Diputació de Barcelona. 25 d'abril de 2019

«Gegants, bestiari i balls populars. Les festes de beatificació del Dr. Oriol, com referència important de la cultura popular a Barcelona». Dins el cicle “Barcelona 1807, la gran festa”. Arxiu Parroquial de Santa María del Pí. Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. 21 de març de 2019.

“Tot el que cal saber de les festes de Nadal”. Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. 28 de desembre de 2018.

“Calendaris, la industria catalana de mesurar el temps”. Organitzada per Edicions Morera i Festival Undàrius de Girona. 29 de juny de 2018.

“Això de la Cultura Popular…”. L’Embarcada, Agrupació de Cultura Popular. El Vendrell, 15 de maig de 2018.

Impacte de la flama del Canigó en les fogueres de la ciutat de Barcelona”. II Simposi internacional de focs de la Mediterranea. Reus 27, 28 , 29 de Maig de 2017.

“La Flama del Canigó, el primer episodi barceloní”. Amb Francesc Fabregat. II Simposi internacional de focs de la Mediterranea. Reus 26,27,28 de Maig de 2017.

“Elements festius municipals, gegants i capgrossos”. Congrés País Gegant. Organitza Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Caixa Forum. 27 de Novembre de 2016.

“Joan Amades. Crits, cançons, rondalles i xiuxiuejos,....”Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana. Casal de barri Folc i Torres. 3 de setembre de 2015.

“Joan Amades i els Gegants del Pi”. Associació d’Amics dels gegants del Pi. Casa dels Entremesos de Barcelona. 11 de juny de 2015.

De “Cultura Popular” a “Patrimoni immaterial”. amb Josep Fornés. 1a Conferència Internacional d'ONG acreditades per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO, esdeveniment que es celebrà del 6 al 13 de juny de 2015 a la població de Santa Susanna (Barcelona).

“Joan Amades. La memòria del Poble”. Associació Cultural Joan Amades. Conferència associada a l’exposició del mateix nom. Any Amades 2009

Cercaviles, seguicis, espectacles itinerants, dissenys i problemàtiques mes usuals”. Dins les 1es Jornades d'anàlisi dels actes Tradicionals de la Festa Major: Cercavila i processons. Organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedes, regidoria de Cultura, cicle festiu. 22 i 23 de març de 2003

“La cultura popular com element d’atracció turística. L’oferta”. Amb Francesc Melià (moderador), Mercè Colomer, Jordi Fabregas, Pilar Herranz, Enric Balauder, Vicent Ortuño. Dins el Marc de l’ EUROCONGRËS 2000. Organitzat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Lloret de mar 5 d’Octubre de 2002.

“Temps de gegants” . Amb Manuel Delgado i Jordi Pablo, amb motiu del centenari del Concurs de gegants, nanos i monstros tipichs. Celebrada al Pati Maning de la Casa Caritat de Barcelona. Organitza Coordinadora de Geganters de Barcelona, i l’institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. 17 de Setembre de 2002.

“Iconografia del Nadal”. Organitzada per l'Associació Excursionista d'Etnogràfia i Folklore. 13 de desembre de 2001.

“Les festes fosques. Temps de Quaresma”. Organitzada per l'Associació Excursionista d'Etnogràfia i Folklore. 22 de març 2001.

“Gegants a Catalunya. La pervivencia d’un element festiu” en el congrés “Gegants i bèsties de l’època medieval als nostres dies” celebrat del 4 al 8 d’Octubre a la Ville d’Ath: Bélgica. Octubre 2000.

“Foc i festa“. Dins el marc de les jornades culturals “. Primavera Cultural a Juneda “ Organitzades per l’Ajuntament de Juneda i l’associació cultural La Roca Fumada. 16 de Juny de 2000.

“Una recuperació festiva, El Carnaval a Torà“. Dins el Postgrau de Gestió i Animació de la Cultura Popular organitzat per La Universitat Ramon Llull, ICESB, i la Fundació Pere Tarrés. Torà 26 de Febrer del 2000.

“Rituals, protocols i liturgies festives“ dins el Postgrau de Gestió i Animació de la Cultura Popular organitzat per La Universitat Ramon Llull, ICESB, i la Fundació Pere Tarrés. Barcelona 20 de Novembre de 1999.

“Conceptualització de la festa i les seves tipologies“ dins el Postgrau de Gestió i Animació de la Cultura Popular organitzat per La Universitat Ramon Llull, ICESB, i la Fundació Pere Tarrés. Barcelona 13 de Novembre de 1999.

“Gegants i Tradició” dins el marc de l'escola Catalana de la Festa FestCat. Organitzat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Juliol 1999.

"Gegants i Tradició". dins el cicle de formació de monitors de ball de gegants de l'Agrupació de colles de geganters de Catalunya. Barcelona 29 de Maig 1999.

“La diada de Corpus”. Organitzada per l'Associació Excursionista d'Etnogràfia i Folklore. Diada de Corpus de 1999.

"Festa a Ciutat". Dins el cicle de xerrades amb motiu del 2º aniversari de la colla de bastoners de Sabadell. Casal Pere IV . Sabadell 26 de Maig de 1999.

Cicle de 4 conferències "La cultura popular a Catalunya", " La festa del Corpus", "La Nit de Sant Joan", " Noves festes", " Llegendari" . Curs "Conéixer Catalunya" organitzat per l'Ajuntament de Montgat i el Departament de Cultura de la Generalitat (Maig - Juny de 1999).

Cicle de 4 conferències "La cultura popular a Catalunya", “Calendari i cicles festius", "Àmbits festius" i "El foc a la festa". Curs "Conéixer Catalunya" organitzat per l'Ajuntament de Montgat i el Departament de Cultura de la Generalitat (febrer-març de 1999)

"Història dels gegants", en el cicle "Vinyes veles i vents" organitzat per l'Ajuntament de Tiana i el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Tiana, desembre de 1998.

"Evolució històrica dels gegants", en el curs Arrels Maresme, organitzat pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Malgrat de Mar, novembre de 1998.

"Gegants i Festa". En el marc dels actes de la VI Vila Gegantera de les Comarques Gironines. Anglès, juny 1998.

"La Cultura Popular com element d'identitat". Organitzat pel CPANC de Sants. Barcelona 1997.

"Protocols de Festa a Catalunya". Organitzada pels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Lleida, novembre de 1996.

Membre redactor de la Ponència Alternativa a la ponència marc "Comunicació i Imatge" del II Congrés de Cultura Popular i Tradicional Catalana. (Esterri d'Àneu 1995 - Lloret de Mar 1996)

"Gegants". Casal Calassanç de Barcelona (novembre de 1995)